Start > Polityka prywatności

Polityka prywatności

Cenimy Państwa zaufanie, dlatego też dane przechowujemy z największą starannością i zachowaniem standardów bezpieczeństwa. Szanujemy również Państwa prawo do prywatności.

Gromadzenie informacji i sposób ich wykorzystania
Korzystając z serwisu internetowego www.sklepyabc.pl jesteście Państwo anonimowi. Gromadzimy jedynie informacje zawarte w logach systemowych (np. adres IP), które wykorzystywane są do celów technicznych związanych z administrowaniem serwisem internetowym, prowadzeniem statystyk odwiedzin. Uzyskane tak dane nie są w żaden sposób powiązane z osobą użytkownika i nie umożliwiają jego identyfikacji.

Po zapisaniu się na nasz Newsletter lub wyrażeniu zgody w inny sposób na jego otrzymywanie, adres e-mail który nam Państwo podali będzie przez nas wykorzystywany wyłącznie w celu wysyłania newslettera. Mają Państwo prawo w każdej chwili zrezygnować z otrzymywania newslettera. Wystarczy w formularzu newslettera, w pole tekstowe wpisać swój adres poczty elektronicznej i kliknąć "Wypisz". Adres zostanie usunięty po kliknięciu linku potwierdzającego w poczcie e-mail.

Warunkiem udziału w “Promocji z nagrodami” jest wypełnienie formularza zgłoszeniowego. Dane podane w formularzu będą wykorzystywane tylko na potrzeby obsługu konkursu danej Promocji oraz w celach marketingowych Eurocash S.A. zgodnie z ustawą z dnia 29 sierpnia 1997 r. (Dz. U z 2002 r., nr 101, poz. 926 z późniejszymi zmianami).
Logując się w dziale “Promocje z nagrodami” są Państwo identyfikowani tylko w ramach tego działu. W pozostałych działach serwisu internetowego pozostajecie Państwo anonimowi.

Dane zbierane w trakcie korespondencji pomiędzy Państwem, a naszym serwisem internetowym będą wykorzystane wyłącznie w celu odpowiedzi na Wasze zapytanie.

W przypadku kontroli Generalnego Inspektoratu Ochrony Danych Osobowych,  Państwa dane mogą zostać udostępnione pracownikom Inspektoratu zgodnie z ustawą o ochronie danych osobowych.
W przypadku naruszenia prawa, lub gdy będą wymagały tego przepisy prawa, możemy udostępnić Państwa dane organom wymiaru sprawiedliwości.


Ochrona i przechowywanie danych osobowych
Wszystkie uzyskiwane dane osobowe są chronione i wykorzystywane zgodnie z warunkami określonymi w ustawach: z dnia 29 sierpnia 1997 r. o ochronie danych osobowych (Dz. U. z 2002 r. Nr 101, poz. 926 z późn. zm.), z dnia 18 lipca 2002 r. o świadczeniu usług drogą elektroniczną (Dz. U. Nr 144, poz. 1204 z późn. zm.) oraz w Rozporządzeniu Ministra Spraw Wewnętrznych i Administracji z dnia 29 kwietnia 2004 r. w sprawie dokumentacji przetwarzania danych osobowych oraz warunków technicznych i organizacyjnych, jakim powinny odpowiadać urządzenia i systemy informatyczne służące do przetwarzania danych osobowych (Dz. U. Nr 100, poz. 1024).
Państwa dane osobowe są przechowywane w odpowiednio zabezpieczonej bazie danych, bez dostępu osób niepowołanych, nikt z odwiedzających stronę www.sklepyabc.pl nie ma dostepu do tych danych.


Polityka Cookies

Informujemy Państwa, iż korzystając z naszej strony internetowej mogą być gromadzone informacje za pomocą mechanizmu 'Cookies'.

Cookies są to małe pliki tekstowe zapisywane na komputerze lub urządeniu mobilnym internauty kiedy odwiedza stronę internetową. Dzięki temu rozwiązaniu przy ponownym odwiedzeniu strony internetowej, internauta jest identyfikowany i odczytywane są z komputera wcześniej zapisane dane.

Nasz serwis internetowy wykorzystuje Cookies do obsługi mechanizmu sesji, który umożliwia identyfikację zalogowanego użytkownika w dziale serwisu 'Promocje z nagrodami'.

Cookies służą ulepszeniu funkcjonalności serwisu internetowego. W ustawieniach przeglądarki internetowej można dostosować, ograniczyć wykorzystanie mechanizmu Cookies. Może to jednak spowodować ograniczenia w działaniu strony internetowej.


Zmiany Polityki prywatności

Zastrzegamy sobie prawo do wprowadzania zmian w Polityce prywatności, bez wpływu na zapis: w żadnym wypadku nie będziemy sprzedawali danych zebranych  podmiotom trzecim.


Prawa autorskie

Wszystkie materiały znajdujące się na stronie www.sklepyabc.pl nie mogą być wykorzystywane na innych stronach internetowych bez zgody Eurocash S.A.

 

Zapisz się do NEWSLETTERA